Een out of the box visie op juridische problemen en conflicten kan tot atypische oplossingen leiden. Het belang van de cliënt kan hierdoor soms sneller en efficiënter worden gediend.

Patrick Rubens

Patrick Rubens studeerde af aan de KU Leuven in 1991. Tijdens zijn stage aan de Antwerpse balie behaalde hij een kandidaatstitel Filosofie en een bijzondere licentie in de Maritieme wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen. In 2019 behaalde hij het getuigschrift Permanente Vorming Douane & Accijnzen aan de Faculteit Rechten aan de universiteit van Antwerpen.

In 1996 richtte hij Marcon & Rubens op samen met Peter Marcon. Van 1998 tot 2005 was hij Secretaris van UNIVERSHA, de maritieme vereniging Universiteit en Haven. Van 2008 tot 2013 was hij Secretaris van de maritieme vereniging STUDIEKRING ZEEVERZEKERING. Van 2001 tot 2013 doceerde hij Engels maritiem recht aan de rechtsfaculteit van Lille in de Master na Master opleiding “Droit de la mer et activités maritimes”.

Van 2001 tot 2013 doceerde hij Engels maritiem recht aan de rechtsfaculteit van Rijssel in de Master na Master opleiding “Droit de la mer et activités maritimes”.  Hij doceerde tot 2013 de cursus Schadegevallen, verzekeringen en regeling van geschillen, georganiseerd door PORTILOG. Sinds 2013 is hij lesgever bij PORTILOG in het kader van het programma Masterclass Breakbulk, Module 2, Verzekeringen & risicobeheer (Insurance and risk management).

SPECIALISATIE
Wegvervoer en CMR
Maritiem recht
Aansprakelijkheid en verzekeringen
Handelsrecht
Douanerecht

TALEN
Nederlands
Frans
Engels

CONTACT
T: +32 3 259 00 60
patrick.rubens@marcon-rubens.com