Een out of the box visie op juridische problemen en conflicten kan tot atypische oplossingen leiden. Het belang van de cliënt kan hierdoor soms sneller en efficiënter worden gediend.

August M.J. Meeusen

August M.J. Meeusen behaalde het diploma van doctor in de rechten aan de K.U.L. in juni 1967 en behaalde in september 1967 de licentie notariaat. Hij volbracht zijn stage op het kantoor van mr. Jacques van Doosselaere, waar hij na de stage medewerker werd, en later vennoot. Hij zette dan de advocatenpraktijk verder onder zijn eigen naam, en richtte in 2003 het advocatenkantoor Meeusen, Bogaerts & De Groote op met Pierre Bogaerts en Virginie De Groote. In 2010 gingen zij op in Marcon & Rubens. Op 1 september 1969 werd hij benoemd als deeltijds assistent aan de Universitaire Faculteiten Sint Ignatius te Antwerpen als assistent van prof. dr. Marcel Storme, en hij bleef deeltijds actief aan de Universiteit tot 1980.

Hij was van 1994 tot 1998 en van 2002 tot 2006 lid van de Raad van de Orde van advocaten te Antwerpen. Hij was voorzitter van een van de Gemengde Commissies Rechtsbijstand (GCR). Hij maakte jarenlang deel uit van de redactieploeg van het tijdschrift Rechtspraak van de Haven van Antwerpen (R.H.A. – J.P.A.), en werkte mee aan het opstellen van een Overzicht van Rechtspraak Maritiem recht, verschenen in het Tijdschrift voor Privaatrecht in 1976. Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Zeerecht.

SPECIALISATIE
Zee- en transportrecht
Verkeersrecht
Aansprakelijkheidsrecht
Verzekeringsrecht
Administratief recht
Gemeenterecht en ruimtelijke ordening
Ereloonkwesties

TALEN
Nederlands
Frans

CONTACT
T: +32 3 259 00 60
august.meeusen@marcon-rubens.com